Hold Nővér Gyémánt Jurta Szemes Úr

Lombszint

Vissza.

A Lombszint a magas ég szintje, a 7 vagy 9 égé. A Lombszint az istenek, lelkek, mesék, szép álmok hona. Az ártó lelkek szívesen megbújnak az ágak között, hogy az egek közt utazó lelkeket akadályozzák útjukon. Az Álomfogó-univerzumban itt találhatók a 10 jurta szövetségének központi irodái. A jurták kupolás házakra emlékeztető kényelmes sátrak. Az Álomfogó-univerzumban szilárd falú házakként is felbukkannak.

Az istenek

A legfőbb istenek Arany Atyácska és Ég Anyácska. A legfőbb isten(ek)ről számos elképzelés létezik. Például a Földanya és Égatya képzete, vagy Éganya és Földatya képzete. A Földanya és Égatya személye némely elképzelés szerint az égben laknak, ég és föld csak jelképesen azonos velük. Arany Atyácska ültette a Világfát, Ég Anyácska felavatja az új táltosokat.

A lelkek

A legfőbb lelkek Szemes Úr, a Nap, és Hold Nővér, akik a Világfa őrei az Álomfogó-mesékben. A világfa őreit általában szarvas állatok lelkeinek képzelték. A lelkeknek sok fajtája van, sokféle alakot ölthetnek. Vannak testes varázslények is, akiket napjainkban tartanak olyan testűnek, mint amilyenek mi vagyunk, régen saját lelki testükkel képzelték el őket. Lelke nemcsak fűnek, fának, manónak van, hanem még kőnek, csészének és bútornak is.

Erő az emlékezéshez

A mesék

Sok mindenre megtanítják az embert, főleg a régi mesék. Rossz mesék már régen is voltak. A jó mese akkor is tanít, ha lehetetlennek tűnő dolog történik benne, míg a rossz mese minden fajtája félretanít. Az ember a rossz meséből is tanul. Az élet rossz példái akkor is lehetnek ragadósak, ha elsőre vagy soákig nem tetszenek az embernek.

Saját írások.

Az álmok

Intő jelek vagy átkos jelenségek is lehetnek az álmok. Az álom egy párhuzamos valóságként is fölfogható, van hasznos álom, és van káros álom. Van jó álom, és van rossz álom. Van saját álom, és van művi álom. Az álombeli esküvő halálra figyelmeztet. A méh nevű rovar is halál jele. Legalább is a magyarok álmaiban a halál jeleinek tartható az esküvő vagy méh. Az álmok tehát jóslatok is, főleg a hajnali álmok. Céljuk talán a jövő megváltoztatása is lehet, nem csupán felkészítés. Az álmok beavatások is lehetnek. Óvakodjunk a káros álmoktól. A rémálmok végződhetnek jól, ha az álmodó nem a végzetben hisz, hanem saját akaratában. Ez nem akarnokságot jelent, hanem a vészhelyzethez való hozzáállást.

A Gyémántjurta

Ugrás.

A 10 Jurta Szövetsége

Ugrás.

Böszörményi Gyula: Semlye balladája

Fúj, első ének. Többi irodalmibb, nem hülye, de érthető első nélkül.

Második ének

Harmadik ének

Negyedik ének

Ötödik ének

Altaj fehér hegyhátán: gyönyörű versike

Álomfogó Rajongói oldal saját írásai

Nyilazás

Éjjeli vágta a Kaukázuson által

Képek

Puszta

Népdalmese

Tengrihit olvasmány 8-tól 28 éves korig (asztrológia-rész javítva)

Igék

Érdekes Irodalom

Altaj fehér hegyhátán

Petőfi Sándor: A Magyarok Istene (részlet)

Tell Vilmos

Versek

Érdekes művészet


Paul Klee:
Niesen.

Paul Klee:
Táj madarakkal.

Kovács Margit:
Párkák.

Szélkirály-mandala.
Könnyebb rajz, titkos jelentéssel.

Magyar kártyalap.
Rajta Tell Vilmos svájci szabadságharcos.

Szinyei Merse Pál:
Majális.

Kovács Margit:
Gondolkodó.

Demotiváló:
Művészet.

Énekek és filmek

Másik gombbal kattints.

Duna partján

Dzsingisz kán

Éjszaki lovas utazás a Kaukázuson át

Ígéret

Kétfarkú Kutyapárt (A politikusok ígéreteiről)

Laputa-főcímzene

Náci ufó  utánzata Amerikai bázison készült már nem titkos filmen

Nap és Szél háza

Táltosének

Világfutó szél

Zenék

Magyar filozófia

Nem kell terjeszteni semmit. Végre nem hiszek a pokolban. Ha a magyar nép csak 20 év múlva tudja reklámozni saját ősvallásának filozófiáját, gondolati rendszerét, akkor csak 20 év múlva. De akár még enélkül is okosabbá válhat a világ a tapasztalástól és annak megbeszélésétől, ez nem valószínűtlen. A lényeg, hogy régebbi tapasztalatból is született már jó filozófia. És amúgy, aki a neten van, annak bolondságát/hazugságát nem látod-hallod, mert fórumozol vagy a másik ember jól rejti ezeket, aki túl messze van megismert helyedtől akkor is, ha csak két kilométerre. Régi levelezésnek is ez a veszélye. Amúgy én valami klubos barátra gondoltam, hogy neki reklámozd, ha akarod. De már nem vagyok frusztrált. Már tudom, hogy sosem késő tanulni, még magyar filozófiát se.

Hermetika

A magyar kártya titkai

Cucurbiták

Archívum

Holdhónapszámláló