Hold Nővér Gyémánt Jurta Szemes Úr

Lombszint

Vissza.

A Lombszint a magas ég szintje, a 7 vagy 9 égé. A Lombszint az istenek, lelkek, mesék, szép álmok hona. Az ártó lelkek szívesen megbújnak az ágak között, hogy az egek közt utazó lelkeket akadályozzák útjukon. Az Álomfogó-univerzumban itt találhatók a 10 jurta szövetségének központi irodái. A jurták kupolás házakra emlékeztető kényelmes sátrak. Az Álomfogó-univerzumban szilárd falú házakként is felbukkannak.

Az istenek

A legfőbb istenek Arany Atyácska és Ég Anyácska. A legfőbb isten(ek)ről számos elképzelés létezik. Például a Földanya és Égatya képzete, vagy Éganya és Földatya képzete. A Földanya és Égatya személye némely elképzelés szerint az égben laknak, ég és föld csak jelképesen azonos velük. Arany Atyácska ültette a Világfát, Ég Anyácska felavatja az új táltosokat.

A lelkek

A legfőbb lelkek Szemes Úr, a Nap, és Hold Nővér, akik a Világfa őrei az Álomfogó-mesékben. A világfa őreit általában szarvas állatok lelkeinek képzelték. A lelkeknek sok fajtája van, sokféle alakot ölthetnek. Vannak testes varázslények is, akiket napjainkban tartanak olyan testűnek, mint amilyenek mi vagyunk, régen saját lelki testükkel képzelték el őket. Lelke nemcsak fűnek, fának, manónak van, hanem még kőnek, csészének és bútornak is.

A mesék

Sok mindenre megtanítják az embert, főleg a régi mesék. Rossz mesék már régen is voltak. A jó mese akkor is tanít, ha lehetetlennek tűnő dolog történik benne, míg a rossz mese minden fajtája félretanít. Az ember a rossz meséből is tanul. Az élet rossz példái akkor is lehetnek ragadósak, ha elsőre vagy soákig nem tetszenek az embernek.

Saját írások.

Az álmok

Intő jelek vagy átkos jelenségek is lehetnek az álmok. Az álom egy párhuzamos valóságként is fölfogható, van hasznos álom, és van káros álom. Van jó álom, és van rossz álom. Van saját álom, és van művi álom. Az álombeli esküvő halálra figyelmeztet. A méh nevű rovar is halál jele. Legalább is a magyarok álmaiban a halál jeleinek tartható az esküvő vagy méh. Az álmok tehát jóslatok is, főleg a hajnali álmok. Céljuk talán a jövő megváltoztatása is lehet, nem csupán felkészítés. Az álmok beavatások is lehetnek. Óvakodjunk a káros álmoktól. A rémálmok végződhetnek jól, ha az álmodó nem a végzetben hisz, hanem saját akaratában. Ez nem akarnokságot jelent, hanem a vészhelyzethez való hozzáállást.

A Gyémántjurta

Ugrás.

A 10 Jurta Szövetsége

Ugrás.

Böszörményi Gyula: Semlye balladája

Borzalmas kezdés, szomorú folytatás, remek vég. Az első fejezet nélkül is érthető a többi.

Második ének

Harmadik ének

Negyedik ének

Ötödik ének

Altaj fehér hegyhátán: gyönyörű versike

Álomfogó Rajongói oldal saját írásai

Két csoportja van műveknek, egy meseciklus, és egy egyéb műveket tartalmazó ciklus. Ha valamit nem találok elég nyugalmasnak vagy egyértelműnek a szövegekben, fűzök hozzájuk szöveget nem meggyilkoló megjegyzéseket. Alább olvashatók az írás-csoportok, elsőnek jellemzése a következő bekezdésben.

Mesék, melyek keverednek a valósággal és sátánizmusról szóló buta elméletekkel, és együtt alkotnak egy egész mesét. Szerepelnek benne valós személyek, akik tudósok, dolgozók, valamint roszhiszemű hősök és jóhiszemű hősök.

Tehát, majdnem utoljára: van egy lüke mesém a lükék között, a ciklusban az első helyen, amibe jóhiszemű és rosszhiszemű létező embereket és számomra csak pár évig hihető rémhíreket kevertem bele. Majdnem egyetlen jó írásom, de az a baja, hogy emberevős buta lányos rémmese. (Pedig nem is megélhetési iromány.) A másik jó írásom egy rövid bohózat, aminek pár szavas előszava csak picikét unalmas, de tényleg csak pár szó, és poénerősítő. Remélem, azért így is élvezhetők mindenki számára, a többi elöl hagyottal együtt. (És már nem hiszek a csillagjóslásban, egyikben sem. Istenekben sem hinnék már, ha nem maceráltak volna.)

A ciklus utolsó meséjéhez írt valóság-utószó kiteljesedett. Következzenek hát a mesék:

Leslie L. Lawrence és az álomfelügyelők :)

Santarcangeli atya és a Lúdvérc teremtménye

Yotengrit-paródia

A szamarkandi merénylet

E történetben Farkasék kényszerűen pillanatnyi szerep már méltóságteljesebb lett. :)

Molnár F. Árpád és az Ég Anyácska üzenete

Egyéb művek.

Egyéb művek

A magyar kártya hermetikája